CBStreuvelsVandeVeldeDeLeuopdeLeie1931NB157kopie
HEADER1
item1a

Een paar maanden na de publicatie van zijn boek Het leven, niets dan het leven – Cyriel Buysse en zijn tijd kreeg Joris van Parys twee familiealbums in handen vol onbekende foto’s van Buysse en zijn naaste omgeving in Vlaanderen en Nederland.

 

Rond deze amusante en ontroerende snapshots uit ‘de kleine wereld’ van Cyriel Buysse heeft zijn biograaf een verrassende collectie beelden en documenten bijeengebracht, die de schrijver situeren in ‘de grote wereld’ zoals hij hem heeft gekend in de halve eeuw tussen 1880 en 1930.

 

Naast deze en vele andere unieke beelden uit een vervlogen tijd bevat De wereld van Cyriel Buysse een aantal boeiende korte teksten: citaten uit brieven en interviews, getuigenissen van tijdgenoten die Buysse hebben gekend, fragmenten uit zijn journalistiek proza en zijn verhalen en romans die nauw aansluiten bij de beelden. Een paar jeugdherinneringen zijn hier evenals het prachtige korte verhaal ‘Het vlasliedje’ en het amusante verslag van de Antwerpse ‘Vliegweek’ van 1909 voor het eerst integraal herdrukt.

CBmetAliceMad
WCB6869
dewereldvancyrielbuysse
De wereld van Cyriel Buysse
item2

Uitgeverij Houtekiet/Atlas

 

Omvang 192 blzn

Afwerking gebonden met stofwikkel

ISBN 978 90 8918 020 9

Voor het eerst
verschenen 2009

Verkoopprijs uitverkocht,

enkel antiquarisch te verkrijgen

Buysse met Henry Van de